У дома > Новини > Новини от индустрията

Съвети за използване на конец за зъби

2021-10-13

Съвети за използванеконец за зъби
Хората често се чудят дали използването на конец за зъби е вредно за нашите зъби. Всъщност, използвайкиконец за зъбие много полезен за здравето на зъбите ни, но много хора не го използват или не смеят да го използват, притеснявайки се, че разстоянието между зъбите ще се увеличи.
1. При употреба може да се появи кървене на венците
Когато използвате конец за зъби, бавно го „плъзнете“ между зъбите, близо до съседната повърхност на един от зъбите, и го поставете във венците. Започвайки от най-ниската точка на венците, внимателно издърпайте конеца нагоре и надолу, за да почистите, така че да не повредите венците. Основната причина за кървене от венците е причинена от възпаление на венците. По това време трябва да използватеконец за зъбиза почистване и трябва да посетите лекар за по-нататъшно лечение. .
2. Почистването с конец увеличава ли разстоянието между зъбите?
Конец за зъбиизползва повече найлонова нишка, която е по-тънка, а празнината между зъбите може да се постави далеч в конеца за зъби. А използването на конец може ефективно да почисти мръсотията между зъбите.
3. Does everyone need to use dental floss?
Ако условията позволяват, особено тези, които имат междузъбно пространство, трябва да използват конец за зъби. Ако страдате от пародонтално заболяване и причинявате рецесия на венците и има голямо междузъбно пространство, можете да изберете да използвате интердентална четка вместоконец за зъби.

4. Могат ли да се използват клечки за зъби вместо конец за зъбиза почистване между зъбите? Клечките за зъби са по-твърди. Забиването на клечка за зъби между зъбите ви може лесно да увреди тъканта на венците и да причини кървене. С течение на времето е лесно да предизвикате отдръпване на венците и уголемяване между зъбите. Ето защо най-добрият начин за почистване на съседните повърхности на зъбите е използването на конец за зъби. За да използвате правилно конеца за зъби, вземете 30-40 см дължинаконец за зъби, and wrap the two ends of the floss around the second knuckle of the index finger of both hands, about two or three times. About 5 cm between the two fingers, use your thumb or index finger to straighten the dental floss, guide the dental floss into the gap between the teeth, close to the adjacent surface of the teeth and form a slightly C shape, slowly scrape up and down to clean the sides of the teeth and the deep gaps between the gums , After scraping one side of the tooth surface, scrape the other tooth surface of the same tooth gap to clean up the food residue, plaque and soft scale in the tooth gap. Change a section of clean dental floss and use the same method to shave the adjacent surfaces of the teeth one by one and rinse your mouth.

Heart Bottle Dental Flossers

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept